Talopaketin valintaa

Talopaketin valintaa

Miten valita itselle sopivin talopaketti?

Miten voi tietää satojen ja jopa tuhansien eri talomallien keskuudesta, mikä on se itselle sopivin talopaketti. Osittain ajatuksenjuoksua ja mieltymyksiä johdattelevat omassa sekä mahdollisen puolison menneisyydessä vallitsevat kokemukset erilaisista kodeista ja asumuksista. Mutta miten voi olla varma, että onnistuu valinnassaan?

Olet saattanut myös seurata, mitä harkitsemistasi talovalmistajista kerrotaan ja millaista palautetta he ovat eri foorumeilla saaneet. Muista kuitenkin avoin mieli, mikäli seuraat keskustelupalstoja. Usein ikävää palautetta kirjoitetaan julkisesti herkemmin, kuin positiivisia kokemuksia.

Vertaile

Helpoin tapa on lähteä liikkeelle vertailemalla. Esimerkiksi Talovertailu on palvelu, joka on kehitetty juuri uutta omaa kotiaan suunnittelevalle. Palvelu mahdollistaa eri valmistajien välisten kokonaisuuksien vertailua sekä auttaa pohtimaan, mitä ominaisuuksia kodiltaan haluaa.

Tottakai rakentamisessa vaikuttaa omalta osaltaan myös valmiin tuotteen lopullinen hinta, mutta lopulliseen hintaan vaikuttaa myös se, paljonko olet valmis osallistumaan rakentamiseen ja tekemään itse. Usea talovalmistaja nimittäin tarjoaa mahdollisuuden niin avaimet käteen -toimitukseen, kuin myös tee-se-itse-malleihin, joissa voi määritellä itse sen mitä teettää ja mitä tekee itse.

Kysy

Ole rohkea ja kysy sekä tiedustele. Useat valmistajat ovat valmiita toteuttamaan kotisi myös omien piirustuksiesi pohjalta. Tiedustele myös talovalmistajilta, sillä myös he tarjoavat suunnittelupalvelua aivan yksilöllisen kodin rakentamiseen tai valmiiden mallien muokkaamiseen mieleiseksi. Tällaiset palvelut eivät välttämättä lisää rakentamisen kustannuksia ja saattavat olla jopa laskettavissa eduksesi silloin kun päätät ottaa kotisi juuri kyseiseltä talovalmistajalta. Kysy siis rohkeasti myös suunnittelumahdollisuuksista.

Aina halvin ei olekaan halvin ja kallein ei ole kallein. Kuulostaa ehkä hassulta lauseelta, mutta on siinä perää, sillä vertailemalla talovalmistajia heidän lupaamansa toimitussisällön pohjalta on varmin tapa saada selville se, mikä on sinulle edullisin kokonaisuus. Halvimmasta kokonaisuudesta saattaa nimittäin puuttua jotain sellaista, mikä on huomioitu kalliimmassa mallissa hinnassa.

Koti on aina sijoitus, ja erityisesti oman kodin huolellinen suunnittelu yksin tai yhdessä ammattilaisen kanssa kannattaa aina.

Talovertailu – löytyykö täältä sinun tuleva kotisi?

Kaikki artikkelit