Kun valokuva ei olekaan se koko totuus

Kun valokuva ei olekaan se koko totuus

Rakentamisen raadollinen totuus ja värikynä

Tänä päivänä kun maailma on täynnä digitaalisuutta sekä nopeita yhteyksiä, jakamista ja postauksia, ovat erilaiset blogit erinomainen tapa kertoa omasta arjestaan ja kokemuksistaan – miksei myös omakotirakentamisen ja remontoinnin saralla. Väistämättä sitä internetin ihmeellisessä maailmassa pörrätessään tulee törmänneeksi jos jonkinlaiseen hengentuotokseen, jossa yritetään suorastaan kiillottaa kiiltokuvamaisen upeaksi sitä tavallista, noh, arkea. Mutta onneksi on myös se vain himmeästi värikynällä väritetty totuus.

Blogit ovat hyvä tapa löytää itselleen kanava kertoa omista kokemuksistaan sekä löytää vertaistukea.

Mr. Murphy vieraili jälleen

Kun seuraa useampaa erilaista rakennus- ja remontointiblogia, tulee erottaneeksi ne, jotka haluavat tuoda esille myös sen rakentamisen raadollisemman puolen: pölyt, tuskanhien sekä epäonnistumisten vyöryn. Miten kaikki aina voikin mennä pieleen, ja se kuuluisa Mr. Murphy vierailla vain yhdessä osoitteessa? Todellisuushan on juuri tätä. Rakentaminen ei ole vain taikasauvan huiskaus ilmassa ja kaikki on valmiina paikoillaan täysin ilman yöttömiä öitä ja pitkiä päiviä.

Näissä blogeissa on yhtenäistä kirjoittajan tapa käsitellä itselleen ajankohtaista aihetta. Musta huumori tulvii rivien välistä ja sarkasmin kukkia pullollaan oleva pelto suorastaan valtaa alaa jo naapuriniityiltä – mutta näiden kaikkien raadollisten totuuksien takana on kuitenkin lohtu. Meillä oli ongelma, me selvitimme sen.

 

Lukuvinkki: Miten rakennusaikana voisi säästää?

Joskus rakentaminen ja sen tuomat ongelmat tuntuvat vain todella suurilta.

Ikuista ja dokumentoi

Blogien sekä rakennusaikaisten kuvakirjojen teko on myös tapa dokumentoida yksi suurista elämänvaiheista – oman kodin rakentaminen. Kaikki sitä eivät tee kertaakaan elinaikanaan, siis fyysisesti rakenna kotiaan maan tasalta piipunhattuun asti, mutta ne jotka sen tekevät, dokumentoikaa se. Aika kyllä kultaa ne synkimmätkin rakennusajan muistot kunhan vain annatte kuvitteellisen pölyn laskeutua. Ja onhan teillä käsissänne palkinto, lopputulos, se oma uusi koti.

Kun kaikki sujuu kuin suunnitelmissa, on rakentaminen kerrassaan lasten leikkiä.
Kaikki artikkelit