Suomalaisten kotitalouksien lämmitysratkaisut tulevat ympäristöystävällisimmiksi

Hiilidioksidipäästöt pitää saada kuriin, ja sen eteen tehdään töitä kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Tämä on nähtävissä myös lämpöpumppualalla, jossa vanhentuneet ja ympäristölle haitalliset lämpöpumput siirtyvät sivuun uusien, tehokkaampien ja ympäristöystävällisimpien mallien tieltä. Varsinkin ympäristökuormitusta vähentäville tuotteille on kysyntää.

Erityisesti panostus on nähtävissä saksalaisen Vaillantin tuotteissa. Vaillant on maailmanlaajuinen yritys, joka on viime vuosina erottunut edukseen lämpöpumppuvalmistajien joukossa ottamalla huomioon kaikkien osapuolien, myös ympäristön, tarpeet.

 

Saksalaisen Vaillantin edistyksellinen lämpöpumppu

Vaillant on kyennyt kehittämään lämpöpumppumalleja, jotka ovat samaan aikaan sekä tehokkaita että ympäristöystävällisiä. Hyvänä esimerkkinä on uuden sukupolven ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus.

Lämpöpumppujen toiminta perustuu laitteen sisällä kiertävään kylmäaineeseen. Juuri kylmäaineiden vaikutus ympäristöön on ollut ongelmana tähän asti, mutta nyt on Vaillantin tuotekehitys ratkaissut haasteen. Ympäristöystävällistä kylmäainetta käyttämällä voidaan vähentää hiilijalanjälkeä 700-kertaisesti verrattuna aiempaan. AroTHERM plus lämpöpumpussa GWP-arvo on 3. Perinteisessä kylmäaineessa GWP-arvo on 2088, joten muutos on merkittävä.

Lisäksi uudella kylmäaineella lämpöpumppu kykenee tuottamaan lämpöä jopa -25-asteisesta ulkoilmasta, ja sitä voidaan hyödyntää myös sellaisissa rakennuksissa, joissa on vanhanaikaiset lämpöpatterit.

Toisin sanoen Vaillantin aroTHERM plus on suuri edelläkävijä ympäristöystävällisissä lämpöpumpuissa. Uusi Vaillant aroTHERM plus sai lanseerauksen yhteydessä positiivista julkisuutta mm. CNN-kanavalla.

Uskomattoman alhainen käyntiääni

Moni Vaillantin uuden lämpöpumpun hankkineista ovat olleet yllättyneitä siitä, miten hiljainen se on toiminnassa. Ulkoyksikön äänitaso on niin matala, että se ei muodostu ongelmaksi asukkaille tai naapureille, vaikka lämpöpumppu olisi asennettu tiheästi rakennetulle asuinalueelle. Kolmen metrin päässä laitteesta äänitaso ei ole lehtien havinaa korkeampi (28 dB (A) 3 m päässä 3/5 kW aroTHERM plus -laitteesta yötilassa). Ilmalämpöpumppu ei siis häiritse yöunia

Saksalaista laatua

Vaillantin lämpöpumput ovat suunniteltu ja valmistettu Saksassa. Sen lisäksi, että ne ovat toimintavarmoja, Vaillant on miettinyt myös asentajan näkökulmaa tuotekehitystyössään. Se tarkoittaa, että asennus on mahdollista tehdä 1-3 päivässä.

4000 euron tuki valtiolta

Ympäristöystävällisyyden tärkeys ymmäretään myös poliittisilla tahoilla. Suomen valtio maksaa tukea jopa 4000 euroa, kun vanha öljylämmitysjärjestelmä korvataan ilma-vesilämpöpumpulla. AroTHERM plus on tehokas ja ympäristöystävällinen lämpöpumppu, joka pienentää sekä lämmityskustannuksia että hiilijalanjälkeä. Sen vuoksi ilma-vesilämpöpumppu on luonnollinen seuraaja öljylämmitykselle.

Öljylämmityksen aika on ohi. Se ei ole suinkaan ainoa syy miksi kannattaa siirtyä Vaillantin lämpöpumppuun. Vaillantin lämpöpumput takaavat asumismukavuuden ja pienet lämmityskulut.

Vaillant aroTHERM plus

 • Ennätyksellisen korkea +75 asteen virtauslämpötila
 • Ihanteellinen uudisrakentamiseen ja saneeraukseen
 • Luonnollinen kylmäaine vapauttaa vähemmän hiilidioksidia, 2088 kg:sta 3 kg:aan per 1 kg kylmäainetta
 • Energiatehokkuusluokka A+++
 • Uskomattoman hiljainen käyntiääni
 • Tehokas jopa -25 asteen ulkolämpötilassa
 • Nopea ja helppo asennus
 • Etäohjaus lisävarusteena toimitettavalla sovelluksella

Vaillantista:

 • Perustettu 1874
 • 14.000 työntekijää maailmanlaajuisesti
 • Toimii yli 60 markkina-alueella
 • Liikevaihto 2,6 miljardin euron ennätystasolla
 • Lämpöpumppujen myynnin kasvu yli 30 prosenttia
Kaikki artikkelit