Joulukellot soivat

Joulukellot soivat

Soivatko joulukellot ensi vuonna uudessa kodissa?

Joulukuu ja joulu. Nuo odotusta täynnä olevat sanat. Joulu on perinteisesti ollut perhejuhla, jossa lähipiiri kokoontuu yhteen saman katon alle nauttimaan yhdessä vuoden pimeimmän ajan valoisimmasta juhlasta. Jouluherkkujen tuoksu tulee vastaan jo heti ovella. Koti on täynnä kynttilöin ja koristein kuorrutettua tunnelmaa. Erityisesti lasten keskuudessa on havaittavissa kihelmöivää jännitystä, mitä Joulupukin lahjasäkistä ilmestyykään.

Vuosi 2020 on opettanut meille, että elämä on täynnä yllätyksiä ja mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Koti on muodostunut kaikille enemmän tai vähemmän turvapaikaksi, työpaikaksi sekä viihdekeskukseksi. Useimmat meistä ovat varmasti havainneet, että tilaa voisi kodissa olla enemmän tai nurkkia voisi remontoida parempaan kuntoon.

Olisiko siis aika hankkia punainen tupa ja perunamaa?

Ajatuksia tulevaisuuteen ja ehkä uuteen kotiin

Kodin perustaminen maaseudun rauhaan, pois kaupungin ytimen kiireestä ja vilinästä, varmasti houkuttaa monia nyt COVID-19 myötä. Mutta jos unohdamme hetkeksi tuon koko maailman polvilleen laittaneen viruksen, mitä ajatuksia sinussa herättää sanapari: uusi koti

Ajatus uudesta kodista pitää varmasti meillä kaikilla sisällään paljon haaveita ja unelmia, joista välttämättä kaikki eivät edes päätyisi toteutukseen asti. Mitä toiveita sinä asettaisit uudelle kodillesi, jos saisit suunnitella sen alusta asti. Haluaisitko kodin olevan yhdessä tasossa vai kenties kahdessa kerroksessa? Sijoittaisitko sen kaupunkiin vai maaseudulle?

Haaveilu ja unelmointi on ehdottomasti sallittua ja jopa suotavaa. Avuksi voi ottaa myös ruutupaperin sekä lyijykynän ja lähteä hahmottelemaan paperille mitä kodissa olisi tarpeellista olla. On jännittävää luoda unelmakodista erilaisia versioita ja testata, miten huonejako toimisi erilaisissa yhdistelmissä. Kuulutko sinä niihin, jotka haluavat riittävästi säilytys- ja varastotilaa sekä sisälle että ulos? Haluatko panostaa enemmän kodin viihtyisyyteen esimerkiksi keittiössä ja olohuoneessa? Ideoita ja ajatuksia kodin huoneiden keskinäisestä sijoittelusta voi kerätä tutustumalla eri talovalmistajien valmiisiin malleihin. Tiesitkö, että valmiit mallistomallit ovat usein muokattavissa sinulle sopivaksi?

Käy tutustumassa Talovertailun sivustoon – löytyisikö täältä sinun tuleva kotisi?

Kaikki artikkelit