Mistä löytyisi sopiva tontti?

Mistä löytyisi sopiva tontti?

Tontti, lapio ja rakennuslupa

Kylän raittia ajaessa joka kerta katse hakeutuu kohti tyhjää, pusikon valtaamaa tonttia. Tuo upea koivikko risukon takana ja kodikkaalta vaikuttava katu – täälläkö minun kuuluisikin olla, tännekö minun kuuluisi kotini perustaa?

Teoriassa omakotitalon tontti on mahdollista löytää myös yllä mainitulla tavalla. Ensisijaisesti kannattaa kuitenkin miettiä asuinaluetta, joka miellyttää silmää ja resonoi kehon jokaiseen soluun. Paikka, jonne kotinsa rakentaa, kannattaa miettiä huolella. Mieluisan asuinalueen löydyttyä, kannattaa ottaa yhteyttä kyseisen kaupungin tai kunnan rakennusvalvontaan sekä tiedustella heiltä mahdollisia vapaita tontteja.

Rakennusvalvonnasta apua rakennuslupa-asioissa

Rakennusvalvonnasta oman kodin rakentaja saa tuiki tarpeellisia ohjeita siitä, mitä tulee ottaa huomioon jo rakentamista suunniteltaessa. Siihen koivikon reunustamalle tontille, kun ei välttämättä saanutkaan rakentaa huippumodernia kivitaloa tai useampikerroksista hirsitaloa.

Hankkimalla tontin kaavamääräykset sekä rakennusjärjestyksen, pääset miettimään suunnitelmissasi olevaa omakotitaloa realistisella pohjalla, esimerkiksi tontin rakennusoikeus kertoo sinulle sen, minkä suuruisen kodin kyseiselle tontille voi rakentaa.

Sekä suurille että pienille tonteille

Useat talovalmistajat ovat sisällyttäneet mallistoihinsa valmiita koteja niin suurille kuin pienemmillekin kaupunkitonteille. Enää sinun ei tarvitse luopua toiveistasi ja haaveistasi, vaan käy tutustumassa rohkeasti talovalmistajien mallistoihin.

Talovertailu – löytyisikö täältä sinun tuleva kotisi?

Kaikki artikkelit