Lämpöpumppujen testaus

Vaillantin lämpöpumpulle loistavat arviot testissä

Folksam, suuri ruotsalainen vakuutusyhtiö, on suorittanut kattavan testin, jossa arvioitiin erilaiset markkinoilla olevat lämpöpumput. Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus on saanut testissä arvion ”Bra val”, eli ostajalle ’hyvä valinta’.

70 lämpöpumppua vertailussa

Kuluttajan voi olla vaikeaa pysyä mukana teknologian kehityksessä ja tietää miten valita se oikea lämpöpumppu. Se on nyt helpottunut, sillä yksi Ruotsin suurimmista vakuutusyhtiöistä, Folksam, on tehnyt vertailun testaamalla 70 eri markkinoilla olevaa lämpöpumppua.

Testissä oli mukana useita eri valmistajien lämpöpumppumalleja, ja tulosten perusteella Folksam valitsi niiden joukosta ne lämpöpumput, joita se voi suositella kuluttajille hyvänä ostoksena. Vertailun tavoitteena on auttaa kotitalouksia tekemään oikea valinta uutta lämpöpumppua hankittaessa.

Tehokkuus, ympäristövaikutukset, toiminta ja takuu

Mittava testi perustui neljään arviointialueeseen; laitteen tehokkuus, ympäristöystävällisyys, laitteen toiminta ja takuu. Jokaisessa arviointialueessa tiettyihin kriteereihin perustuen lämpöpumpuille annettiin eri arvosanoja.

Vaillantin aroTHERM plus saavutti ilma-vesilämpöpumppujen luokassa tavoitteena olevan merkinnän ”Bra val” – eli ostajalle ’hyvä valinta’.

 

Kaiken kaikkiaan aroTHERM plus sai erinomaiset pistemäärät kaikissa neljässä arviointialueessa, ja siten se voidaan todistetusti laskea kuuluvaksi luokkansa laadullisesti parhaimpiin lämpöpumppuihin.

Erittäin ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällisyyttä mittaavassa kategoriassa aroTHERM plus sai koko testin korkeimman pistemäärän.

Vaillantin aroTHERM plus on myös tuonut huomattavan edistyksen ilma-vesilämpöpumppu­
markkinoille laitteessa käytettävän luonnollisen kylmäaineen vuoksi. Jopa CNN uutisoi luonnollisen kylmäaineen käyttöönotosta jo pelkästään siksi, että tehokkuudesta tinkimättä on uuden kylmäaineen hiilijalanjälki 700 kertaa pienempi kuin aikaisemmissa malleissa (2088 kg -> 3 kg CO2 / kg kylmäainetta).

Lämpöpumppu pohjoisen ilmastoon

Folksamin tekemä testi suoritettiin Ruotsin ilmasto-olosuhteissa, mikä todistaa että Vaillantin lämpöpumppu on erinomainen myös pohjoisen säähän. aroTHERM plus toimii tehokkaasti jopa 25 asteen pakkasessa.

Kaikki artikkelit