Kodin remontointi voi olla kannattava sijoitus

Kodin remontointi voi olla kannattava sijoitus

Remontin aloittaminen alkaa olla ajankohtaista silloin, kun keittiö halutaan nykyaikaistaa, kylpyhuoneen laatat alkavat irrota paikoiltaan tai kun kodin yleisilme on muuten nuhjuinen ja kulunut. Kodin remontointi maksaa, mutta kustannuksia kannattaa ajatella sijoituksena, jonka ansiosta asunnon arvo säilyy paremmin.

Nykyaikainen koti lisää myös asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Remontoidun kodin myyminen saattaa olla helpompaa kuin remontoimattoman. Asunnon ostajat arvostavat nykyään sitä, että ostettuun asuntoon voi muuttaa suoraan sisään. Remontoidusta asunnosta voi saada myös paremman hinnan, joka korvaa remontoinnista aiheutuneita kuluja.

Paljonko kodin remontit yleensä maksavat?

Kodin remontit maksavat muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Kalleimpia kodin sisäremontteja ovat keittiö- ja kylpyhuoneremontit, joissa tehdään muutoksia myös rakenteisiin. Edullisemmaksi tulevat yleensä pintaremontit, joissa vaihdetaan kuluneita kalusteita, maalataan pintoja tai tapetoidaan seiniä uudelleen. Pintaremontissa uudistetaan nimensä mukaisesti vain näkyvää pintaa. Pintaremontti on hyvä vaihtoehto silloin, kun esimerkiksi kaapistojen rakenteet eivät ole vielä kovin vanhat. Kodin remonttien tarkempia hinta-arvioita löytyy esimerkiksi täältä.

Kylpyhuoneremontti voi maksaa huoneen koosta ja materiaalivalinnoista riippuen jopa lähes 10 000 euroa, mutta edullisimmillaan urakasta voi selvitä muutamalla tuhannella eurolla. Täydellinen keittiöremontti taas voi maksaa jopa yli 10 000 euroa jos samalla uusitaan kaikki keittiölaitteet, kuten astianpesukone, kylmälaitteet ja liesi. Vanhan keittiön purkamisesta ja keittiökalusteiden vaihdosta selviää usein muutamalla tuhannella eurolla. Keittiön pintaremontti, jossa ovet maalataan tai vaihdetaan ja muut pinnat siistitään, maksaa muutamasta sadasta eurosta ylöspäin.

Kodin remontit rahoitetaan usein lainalla

Kodin remontointiin tarvitaan lisärahoitusta. Remontti rahoitetaan yleensä lainalla, ellei tarvittavaa rahasummaa löydy esimerkiksi säästöistä. Remonttilainaa voi hakea pankeista ja muista rahoitusta tarjoavista yrityksistä. Nykyään moni hakee remonttia varten joustolainaa, jota voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia (esim. www.komplettbank.fi). Joustolaina on kätevä myös siksi, että sitä voi hakea helposti suoraan netistä ja rahat saa tilille nopeasti ilman aikaa vieviä lainaneuvotteluja.

Remontin lopullista hintaa voi olla vaikea arvioida etukäteen, joten joustolainan etuna on myös se, että lainaa voi nostaa tarvittaessa lisää lainalimiitin rajoissa. Joustolaina toimii samaan tapaan kuin luottokortti. Lainanhakijalle määritetään tietyn kokoinen limiitti, jota voi nostaa tilille ja maksaa takaisin haluamissaan erissä. Limiitin ansioista yllättävätkään remonttikulut eivät pääse kaatamaan remonttibudjettia, eikä lainaa myöskään tarvitse nostaa turhaan liikaa.

Kaikki artikkelit