Kestävää rakentamista

Kestävää rakentamista

Kestävää rakentamista, pienistä asioista syntyy jotain suurta

Nykyajan ihmiset ovat valveutuneita. He tietävät mistä heidän hankkimansa arkipäivän tuotteet tulevat. He ymmärtävät mitä tarkoittavat sanat ekologisuus, luonnonmukaisuus sekä hiilijalanjälki. Tiesitkö, että nämä kaikki sanat ovat yhdistettävissä kulutustuotteiden lisäksi rakentamiseen?

Ilmastonmuutosta vastaan

Kestävällä tavalla toteutettu rakentaminen torjuu osaltaan ilmastonmuutosta. Kun rakennukset, niin omakotitalot kuin julkisetkin rakennukset, rakennetaan kestämään ja huolehditaan niiden pitkästä elinkaaresta, syntyy vähemmän jätettä sekä ilmastoa rasittavia päästöjä. Elinkaariajattelu ei käsitä vain rakentamisen ajankohtaa, vaan se koostuu lukuisista päätöksistä ja valinnoista, jotka yhdessä johtavat itse valmiiseen kotiin ja siihen, että rakennuksen kunnosta huolehditaan säännöllisesti ja asianmukaisesti saaden sille näin pitkän käyttöiän.

Kaikki lähtee kuitenkin liikkeelle suunnittelusta, vaiheesta, jossa ei ole vielä käytössä kuin kynä, paperi ja tietokone.

Laadukkaiden tuotteiden määrä on valtava, joten on osattava valita näiden joukosta ne, jotka ovat oikeat ratkaisut juuri omaan kotiin. On mietittävä, mihin asioihin haluaa panostaa, ja mitä asioita arvostaa. Energiatehokkuus, valittujen tuotteiden kotimaisuus sekä kodin viihtyvyys ja turvallisuus ovat mm. tärkeitä ja huomionarvoisia seikkoja, joista kannattaa keskustella oman suunnittelijan kanssa.

Ota avuksesi ammattilainen

Mietinnän arvoista on, mihin haluat itse panostaa. Oman uuden kodin hankintaa pohtiessa, kannattaa ottaa avuksi ammattilainen, joka osaa kertoa ratkaisuista sekä niiden toimivuudesta. Yhdessä miettimällä saadaan kokonaisuudesta sellainen, jossa on hyvä olla ja elää vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Ole avoimin mielin.

Älä epäröi vertailla, kysyä ja ehkä jopa kyseenalaistaa. Kyse on kuitenkin sinun kodistasi. Tutustu Talovertailuun ja eri talovalmistajien mallistoihin. Täältä löydät varmasti talovalmistajan, jonka kanssa voit luottavaisin mielin aloittaa matkasi kohti unelmiesi kotia.

Kaikki artikkelit