Hirsitalo kasvattaa suosiotaan

Hirsitalo kasvattaa suosiotaan

Hirsitalojen markkinaosuus Suomessa on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Moderni hirsitalo sopii myös kaupunkiin

Hirsitalo on yhä useamman rakentajan valinta myös kaupunkialueilla. Tuoreimman Rakennustutkimus RTS Oy:n Suomirakentaa-katsauksen mukaan teollisen hirren osuus omakotitaloista vuonna 2011 oli 12 prosenttia, vuonna 2012 13 prosenttia ja vuonna 2013 14 prosenttia. Kuluvan vuoden aikana hirren osuuden uskotaan nousevan 15 prosenttiin uusissa omakotitaloissa.

– Syinä hirsitalojen kasvavaan suosioon on muun muassa valmistusteknologian ja talojen arkkitehtuurin kehittyminen kaupunkien kaava-aluille soveltuvaksi. Voidaan sanoa, että nyt hirsi on tullut kaupunkeihin jäädäkseen, kotimaisia hirsitalotehtaita edustavan Hirsitaloteollisuus (HTT) ry:n viestintäryhmän puheenjohtaja, Mammuttikodin Jari Koponen kertoo.

suomalainen-hirsitalo-3

Hirsitalojen suosio näkyy myös asuntomessuilla

Hirsitaloihin pääsee tutustumaan esimerkiksi kesän asuntomessuilla. Jyväskylässä esitellään viisi HTT ry:n jäsenyrityksen valmistamaa modernia omakotitaloa. Hirsitaloissa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen sekä tiiviisiin ja tyylikkäisiin nurkkaratkaisuihin.

– Hirsitalot ovat pärjänneet viime vuosina erinomaisesti asuntomessujen yleisöäänestyksissä. Modernit ja viihtyisät hirrestä rakennetut omakotitalot ovat suuren yleisön mieleen, jatkaa Koponen.

Hirsi on myös monen messutalojen rakennuttajien valinta allergiaystävällisyyden ja kosteusteknisen turvallisuuden vuoksi. Hirsitalot soveltuvatkin hyvin esimerkiksi astmaatikoille hirren sisäilman kosteusvaihtelujen tasaamiskyvyn vuoksi.

Hirsi suosituin loma-asuntojen rakennusmateriaali

Uusien loma-asuntojen rakennusmateriaalina hirsi on ylivoimaisesti suosituin. Viime vuonna rakennettiin 4200 uutta mökkiä ja määrän uskotaan pysyvän tänäkin vuonna 4000 mökin tasolla.

Ympärivuotiseen lomakotikäyttöön suunniteltuihin hirsikohteisiin on mahdollista tutustua tänä kesänä Kalajoen loma-asuntomessuilla.

Lähde ja kuvat: Hirsitaloteollisuus (HTT) ry

Kaikki artikkelit