Elämä tuo tullessaan muutoksia

Elämä tuo tullessaan muutoksia

Elämän tuomia muutoksia – myös asumiseen

Niin se on, elämä tuo tullessaan lukuisia muutoksia. Osa ajoittuu vuosikymmeniä kestävälle jaksolle, osa vain pieneltä tuntuvan hetken sisään. Muutoksista suurimmat nuoren elämässä on, kun muutetaan lapsuudenkodista omilleen, löydetään elämänkumppani, jonka kanssa perustetaan yhteinen koti. Kahdesta tulee kolme tai jopa enemmän, jolloin koti, joka riitti kahdelle ei enää riitäkään. Vuodet kuluvat hiljalleen ja lasten vartuttua aikuisiksi alkaa heidän kohdallaan kierros alusta. Entä pesästä pois lentäneiden lasten vanhemmat? Heille jää ennen niin täynnä elämää ja ääntä ollut, ja nyt tyhjilleen käynyt koti, joka on mahdollisesti aivan liian suuri vain kahdelle asukkaalle.

Onko pesän tyhjennyttyä aika muuttaa pienempään?

Ajatus voi tuntua ensi alkuun hurjalta. Lähteäkö kodista, joka on täynnä muistoja vuosien varrelta. Jokainen nurkka tuntuu muistuttavan jostain tapahtuneesta. Kodin pienet remonttitarpeet ovat muuttuneet ajan kuluessa kodin ominaisuuksiksi ja ehkä sen myötä tipahtaneetkin korjauslistalta.

Todellisuudessa, vaikka muistot ovatkin rakkaita ja muistoja täynnä oleva koti on enemmän kuin tunteita herättävä, on joskus pakko ottaa käteensä aimo annos realismia ja vain myöntää kodin olevan tarpeettoman suuri vain yhdelle tai kahdelle. On ajateltava myös aikaa, jolloin oma liikuntakyky ei välttämättä olekaan enää sitä, mitä se on tänään.

Totuus on, että rakkaat muistot seuraavat mukana, vaikka koti ympäriltä muuttuisikin. Talovalmistajilla on tarjolla lukuisia omakotitalomalleja, joista mukava eläkeiän koti varmasti löytyy. Talomallit ovat usein muokattavissa omia tarpeita vastaavaksi, joten vertailemalla löydät ne ominaisuudet, joita tulevaan kotiisi kaipaat.

Talovertailu – löytyisikö täältä sinun tuleva kotisi?

Kaikki artikkelit