Pienten omakotitalojen uutuusmallisto Kastellilta 09.01.2016

Pienten omakotitalojen uutuusmallisto Kastellilta

Pienten omakotitalojen uutuusmallisto Cubic on vähäeleinen ja selkeä talomallisto. Omakotitaloiksi Cubic -talot ovat neliömäärältään pieniä, mutta niistä ei puutu mitään nykypäivän tiloja tai toimintoja.

”Suunnittelun lähtökohtana oli luoda mallisto kohtuulliseen ja nykyaikaiseen asumiseen. Syntyi Cubic, joka on vähäeleinen ja selkeä pienten omakotitalojen mallisto.

Kun lapsi piirtää talon, hän piirtää suorakaiteen ja sen päälle kolmion harjakatoksi. Tähän ajatukseen palasin jatkuvasti mallistoa suunnitellessani, jotta turha karsiutuisi pois ja syntyisi yksinkertaisuudellaan, toimivuudellaan ja tehokkuudellaan houkutteleva talomallisto.”
— Antti Heikkilä, arkkitehti SAFA

Omakotitalo alk. 49m2

Cubic -malliston pienokainen on todellinen miniomakotitalo pienelle tontille. Cubic 49/61 on valoisa kaksio, johon luo avaruutta normaalia korkeampi huonekorkeus (2.78m). Olokeittiön isojen ikkunoiden takaa avautuu talon levyinen terassi, jonka voit halutessasi kattaa. Valitse terassinoveksi liukuovi, joilloin olokeittiö laajenee terassille vuoden lämpiminä kuukausina.

Sen suuruus piilee sen fiksussa suunnittelussa

Cubic -kodit ovat neliöitään suurempia koteja. Ne on suunniteltu fiksusti, jolloin samaan tilaan mahtuu enemmän. Cubic –kodeissa ei ole hukkaneliöitä.

Pienelläkin tontilla jää tilaa pihalle

Cubic –koti on sopiva myös pienelle kaupunkitontille. Se on suunniteltu niin, että pienelläkin tontilla tilaa jää vielä reilulle pihalle terasseineen ja istutuksineen. Cubic –kodin voit helposti myös rakentaa lisärakentamisena vanhan talon rinnalle, jaetulle tontille.

Moderni, kuutiomainen ilme

Jyrkkä katto tuo Cubic –mallien ulkonäköön luonnetta. Pienikään talo ei näytä vaatimattomalta vaan seisoo ylväänä ja itsenäisenä. Sisätiloissa Cubicin luonteen aistii ilmavuutena, jonka tekevät normaalia suurempi huonekorkeus (2.78m) sekä leveät lattiasta alkavat ikkunat, joista osa on neliön muotoisia.

Lähde: Kastelli

Cubic-mallisto Talovertailussa:
Cubic 79/94
Cubic 84/104
Cubic 97/114
Cubic 105/130

Kastelli Talovertailussa:
Kastelli

Kaikki uutiset