Herralan koteja jo 40 vuotta 22.02.2015

Herralan koteja jo 40 vuotta

Elokuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta ensimmäisen Herrala-talon pystytyksestä. Talomallit ja -teollisuus ovat kehittyneet huimin harppauksin, mutta Herrala on edustanut aina kehityksen kärkeä. 80-luvun suosituimmasta talomallista, Peukalopotista, alkanut menestystarina jatkuu uudessa talomallistossa, jonka modernit kodit ovat suora vastaus asiakkaiden tarpeisiin.

Herralan historia alkaa vuodesta 1962, jolloin Helke Mikkola perusti Heinolaan Aaltopalkki Oy:n. Aaltopalkkeja ja liimapuupalkkeja valmistanut yritys siirtyi kymmenen toimintavuoden jälkeen Kempin omistukseen. Ensimmäinen Herrala-Talo pystytettiin silloisen Kemppi Oy Talotehtaan toimesta 20.8.1975.

80-luvun alussa yritys myytiin Teknowood Oy:lle ja sen nimi muuttui virallisesti Herrala-Talot Oy:ksi. Vuonna 1985 tehtaan toiminta siirtyi Herralasta Vierumäelle.

Koskisen Oy osti Herrala-Talot vuonna 1996, ja vuotta myöhemmin suurelementtien rinnalla aloitettiin PreCut-talojen valmistus. Vuonna 2013 tehdyn brändiuudistuksen myötä Herrala-Talojen nimi lyheni ytimekkäästi Herralaksi. Vuoteen 2015 mennessä on rakennettu yli 14 000 Herrala-taloa.

Lähde: Herralan www-sivusto

Katso Herralan talomallisto täältä.

Kaikki uutiset